Bine ati venit la sectiunea Raportare privind Etica si Conformitatea
Acasa Mesaj de la CEO FAQs Codul de Conduita in Afaceri Politica anti-mita Alte politici Politica de sanatate si siguranta Politica de sanatate si securitate in munca Politica privind principiile directoare pentru furnizori Politica referitoare la drepturile omului Sanctions policy All Corporate Governance Policies

FAQs

1. Daca este un caz de urgenta?

Ingrijorari cu privire la o amenintare imediata de vatamare fizica sau daune materiale nu ar trebui raportate prin acest website. Daca ai nevoie de asistenta de urgenta, contacteaza autoritatile locale sau serviciile de urgenta.

2. Management-ul doreste ca eu sa raportez?

Management-ul CCH doreste si te incurajeaza sa raportezi atunci cand ai cunostinta de o activitate care poate cauza o problema. Raportarea ta poate reduce impactul negativ potential asupra companiei.

3. Am cunostinta de anumite persoane care sunt implicate in activitati neetice, dar nu ma afecteaza. De ce ar trebui sa raportez aceasta situatie?

Toti angajatii CCH au obligatia sa sustina standardele etice ale companiei. Daca observi un comportament care poate reprezenta o nerespectare a Codului de Conduita in Afaceri, este necesar sa ridici aceasta problema in cel mai prompt mod. In acest fel i se va permite companiei sa administreze aceasta problema si sa o corecteze, in mod ideal inainte ca aceasta sa devina o nerespectare a legii sau un risc cu privire la sanatate, securitate sau reputatia companiei.

4. Daca vad o incalcare, nu ar trebui sa o raportez manager-ului meu, departamentului de securitate sau HR pentru ca acestia sa administreze aceasta problema?

Ai cateva optiuni pentru raportarea problemelor: Ofiterului responsabil pentru respectarea Codului, Manager-ului General, Directorului de Functiune, Managerului juridic local, Manager-ului juridic regional, sau Directorului Financiar. Pentru probleme financiare, de contabilitate sau audit ar trebui sa te adresezi Group Controller-ului, Directorului de Audit Intern sau Comitetului de Audit Intern. In cazul incalcarilor de natura grava, asa cum sunt cele legate de implicarea unui nivel inalt de management, sume semnificative de bani, denaturari financiare sau activitati criminale ar trebui sa te adresezi Consilierului General, Directorului Financiar al grupului sau Directorului de Audit Intern. Oricum, noi recunoastem ca sunt circumstante in care nu te simti confortabil sa raportezi problema prin aceasta modalitate. In aceste situatii poti adresa problemele folosind linia telefonica.

5. Sunt ingrijorat ca raportul meu imi va dezvalui identitatea. Cum imi pot asigura anonimitatea?

Linia telefonica este conceputa in vederea protejarii anonimitatii. Cu toate acestea, daca doresti sa ramai anonim, tu - ca si parte ce raporteaza - trebuie sa te asiguri ca raportul nu iti va dezvalui identitatea din greseala. De exemplu, evita propozitii precum "Din biroul meu de langa John Smith..."

6. Linia telefonica gratuita este de asemenea anonima?

Da. Ti se va cere sa furnizezi aceleasi informatii pe care le-ai fi furnizat si in raportul online.

7. Cum se procedeaza daca vreau sa fiu identificat cu raportul meu?

In raport este o sectiune pentru a te identifica daca doresti. Daca iti faci cunoscuta identitatea, vom lua toate masurile pentru a-ti mentine identitatea confidentiala, in paralel cu derularea amanuntita si corecta a investigatiei si in conformitate cu legea aplicabila, si vom lua cunostinta de raportul tau si te vom tine la curent atunci cand este posibil.f

8. Nu sunt sigur ca ceea ce am observat sau am auzit reprezinta o incalcare a politicilor companiei, sau implica o conduita neetica, dar mie mi se pare ca nu este in regula. Ce ar trebui sa fac?

Raportarea cinstita nu inseamna ca trebuie sa ai dreptate atunci cand semnalezi o problema. Trebuie doar sa crezi ca acea informatie pe care o furnizezi este corecta.

9. Unde va ajunge raportul? Cine il poate vedea?

Rapoartele sunt inregistrate intr-un server securizat pentru a preveni orice bresa de securitate. Rapoartele sunt trimise la departamentul de Corporate Audit, care este responsabil pentru revizuirea rapoartelor primite prin linia telefonica.

10. Ce se intampla daca am nevoie sa adaug informatii aditionale dupa ce am depus raportul? Sau, ce se intampla daca compania are intrebari ulterioare referitoare la raport?

La finalul apelului telefonic sau raportului online, vei primi un Report Key si vei fi rugat sa creezi o parola. Te poti intoarce la website sau telefon si poti accesa raportul intial folosind Report Key-ul impreuna cu parola. Apoi poti adauga orice informatii aditionale pe care le detii. Este expres recomandat sa revii pe website/telefon dupa 5-7 zile pentru a raspunde intrebarilor companiei, daca este cazul.

11. Rapoartele ulterioare sunt la fel de sigure precum cele initiale?

Toata corespondenta prin website este tinuta sub aceeasi confidentialitate stricta precum raportul initial.

12. Ce ar trebui sa fac daca pierd Report Key si/sau parola?

Daca este pierduta, Report Key si/sau parola nu pot fi recuperate. Va trebui sa creati un raport nou.