Sveiki atvykę į etikos ir atitikties pranešimo liniją
Pradžia Pranešimas iš generalinio direktoriaus DUK Elgesio kodeksas Kovos su kyšininkavimu politika Kitos politikos nuostatos Sveikatos ir gerovės politika Sveikatos ir saugumo darbe politika Tiekėjų rekomendacinių principų politika Žmogaus teisių politika Sanctions policy All Corporate Governance Policies

DUK

1. Ką daryti, jei atvejis skubus?

Kai kyla tiesioginis fizinio sužalojimo arba nuosavybės pažeidimo pavojus, šioje internetinėje svetainėje pranešti nereikėtų. Jei jums reikalinga skubi pagalba, susisiekite su savo vietinėmis institucijomis arba avarinėmis tarnybomis.

2. Ar vadovybė tikrai nori, kad aš praneščiau?

CCH vadovybė nori ir skatina pranešti, jei turite žinių apie veiklą, kuri gali kelti nerimą. Jūsų pranešimas gali sumažinti galimą neigiamą įtaką įmonei.

3. Žinau, kad kai kurie asmenys yra susiję su neetišku elgesiu, tačiau tai manęs neliečia. Kodėl turėčiau vargintis ir pranešti?

Visų CCH darbuotojų pareiga yra laikytis įmonės etikos standartų. Jei pastebėjote elgesį, kuriuo gali būti pažeidžiamas Įmonės elgesio kodeksas, privalote apie tai nedelsdami pranešti. Tai leis įmonei išspręsti problemą, kol ji dar netapo įstatymo pažeidimu arba nekelia pavojaus sveikatai, saugumui ir įmonės reputacijai.

4. Jei pastebėjau pažeidimą, ar turėčiau pranešti vadovui, saugumo pareigūnui, personalo skyriui ir leisti jiems tai spręsti?

Apie problemą galite pranešti keliais būdais: savo kodekso atitikties pareigūnui, generaliniam direktoriui, funkcijos vadovui, šalies teisės skyriaus direktoriui, regiono teisės skyriaus direktoriui arba vyriausiajam atitikties pareigūnui. Apie finansinius, buhalterinius ar audito reikalus turėtumėte pranešti grupės kontrolieriui, vidinio audito vadovui arba audito komitetui. Rimtų pažeidimų atveju, pavyzdžiui, kai pažeidimai susiję su valdymo lygiais, didelėmis pinigų sumomis, finansinėmis machinacijomis arba baudžiamosiomis veiklomis, turėtumėte pranešti generaliniam konsului, grupės vyriausiajam finansų pareigūnui arba vidinio audito vadovui. Tačiau pripažįstame, kad yra aplinkybių, dėl kurių jums pranešti tokiu būdu nėra malonu. Tokiomis aplinkybėmis galite pranešti paskambindami į pagalbos liniją.

5. Nerimauju, kad man pranešus bus atskleista mano tapatybė. Kaip galima užtikrinti savo anonimiškumą?

Pagalbos linijos sistema sukurta saugoti jūsų anonimiškumą. Tačiau, jei nenorite atskleisti savo tapatybės, jūs patys, kaip pranešantys asmenys, turite užtikrinti, kad pranešime atsitiktinai nebūtų atskleista jūsų tapatybė. Pavyzdžiui, venkite tokių teiginių, kaip „Mano biure šalia John Smith...“.

6. Ar nemokama telefoninė pagalbos linija taip pat anoniminė?

Taip. Būsite paprašyti pateikti šiek tiek informacijos, kurios taip pat būtų prašoma pranešus internetu.

7. Ką daryti, jei norite, kad pranešime būtų nurodyta jūsų tapatybė?

Pranešimo formoje yra skiltis, kurioje panorėję galite nurodyti savo tapatybę. Jei atskleisite savo tapatybę, mes imsimės visų pagrįstų atsargumo priemonių, kad išsaugotume jūsų tapatybės konfidencialumą atlikdami kruopštų ir sąžiningą tyrimą laikydamiesi įstatymų. Mes patvirtinsime jūsų pranešimą ir, kai tik įmanoma, informuosime jums.

8. Nesu įsitikinęs (-usi), kad tai, ką mačiau ar girdėjau, yra įmonės politikos pažeidimas arba yra susiję su neetišku elgesiu, tačiau man tai atrodo neteisinga. Ką turėčiau daryti?

Sąžiningas pranešimas nereiškia, kad pranešę apie jums nerimą keliantį dalyką turite būti teisūs. Jūs tiesiog tikite, kad informacija, kurią pateikiate, yra tiksli.

9. Kur nukeliaus pranešimas? Kur galėsiu jį peržiūrėti?

Pranešimai yra saugomi patikimame serveryje, kad būtų išvengta bet kokio galimo saugumo pažeidimo. Pranešimai nusiunčiami įmonės audito skyriui, kuris yra atsakingas už pranešimų, gautų pagalbos linija, peržiūrą.

10. Ką daryti, jei pateikęs (-usi) pranešimą, noriu įtraukti papildomos informacijos? Arba ką daryti, jei įmonė turi daugiau klausimų apie pranešimą?

Telefoninio skambučio pabaigoje arba pateikę pranešimą internetu, gausite pranešimo kodą ir būsite paprašyti susikurti slaptažodį. Galite grįžti į internetinę svetainę arba paskambinti ir pasiekti originalų pranešimą naudodami pranešimo kodą ir slaptažodį. Tuomet galite įtraukti bet kokią turimą papildomą informaciją. Labai rekomenduojama po 5–7 dienų grįžti į svetainę / paskambinti ir atsakyti į įmonės klausimus, jei jų pateikiama.

11. Ar tolimesni pranešimai tokie pat saugūs, kaip ir pradinis?

Su visa korespondencija internetinėje svetainėje elgiamasi taip pat konfidencialiai, kaip ir su pradiniu pranešimu.

12. Ką daryti praradus savo pranešimo kodą ir (arba) slaptažodį?

Prarasto pranešimo kodo ir (arba) slaptažodžio atkurti neįmanoma. Jums reikės sukurti naują pranešimą.