O horúcej linke

Spoločnosť BASF sa striktne zaväzuje k vysokým štandardom dodržiavania právnych predpisov a obchodnej etiky. Na základe medzinárodných noriem program dodržiavania predpisov spoločnosti BASF kombinuje dôležité zákony a firemné politiky s dobrovoľnými záväzkami definovať hranice, v rámci ktorých musíme my ako zamestnanci BASF konať. Každý z nás je osobne zodpovedný za dodržiavanie noriem stanovených v našom kódexe správania, zásadách spoločnosti, ako aj platných miestnych zákonoch.

Je nevyhnutné, aby sme sa všetci cítili slobodne a pohodlne pri oslovovaní našich nadriadených, manažmentu, ľudských zdrojov alebo tímu pre právne otázky a compliance a aby sme kládli otázky alebo komunikovali naše obavy. Nech je to akokoľvek ťažké, musíme sa včas ozvať, keď sa dozvieme o probléme týkajúceho sa etiky alebo dodržiavania predpisov.

Naša horúca linka pre dodržiavanie predpisov tiež ponúka príležitosť vyjadriť obavy dôverne a dokonca anonymne. Horúcu linku prevádzkuje spoločnosť NAVEX, externý správca telefónnych a webových horúcich linových služieb, pretože používanie externého poskytovateľa pomáha poskytovať dôvernosť. Na podávanie hlásení je možné použiť možnosť bezplatného telefónneho čísla alebo možnosť webovej lokality. Horúca linka je k dispozícii všetkým zamestnancom spoločnosti BASF, ako aj tretím stranám.

Ďalšie informácie nájdete na nasledujúcom linku: FAQ’s (často kľadené otázky).

Zákaz odvetných opatrení

Spoločnosť BASF netoleruje odvetné opatrenia voči komukoľvek, kto v dobrej viere naznačí akékoľvek pozorované alebo podozrivé nezákonné alebo neetické správanie alebo porušenie pravidiel súvisiacich s kódexom.