Elkötelezettségünk

Hogyan tehet bejelentést?

Adatvédelmi tájékoztató:

Beleegyezek abba, hogy az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak szerint feldogozzák személyes adataimat és információimat.

Online

Telefonon

Miután kitöltötte a bejelentést, egy „bejelentéskulcs” elnevezésű egyedi kódot fog kapni. Kérjük, jegyezze le a bejelentéskulcsot és a jelszót, és tárolja őket biztonságos helyen. Pár munkanap után bejelentéskulcsa és a jelszó segítségével ellenőrizze, érkezett-e visszajelzés vagy kérdés a bejelentésére.

Adatvédelmi tájékoztató

1. Általános rendelkezések

A Raben Group visszaélés-bejelentő forróvonalát a Raben Management Services Sp. Z o.o. biztosítja, amelynek székhelye a lengyelországi Robakowóban található. Az incidensek bejelentésére szolgáló weboldalakat és a forróvonalat, illetve azt az adatbázist, melyben a bejelentés tárgyát képező személyes adatokat és információkat tárolják, az Egyesült Királyságból üzemeltetik, a háttérberendezések pedig Hollandiában találhatóak.

A bejelentett személyes adatokat és információkat a dublini (Írország) székhelyű NAVEX dolgozza fel.

A Raben Group visszaélés-bejelentő forróvonala olyan weboldal és telefonalapú szolgáltatás, amelyet a Raben Group tart fenn a munkatársai, beszállítói, ügyfelei és üzleti partnerei számára abból a célból, hogy azok bejelenthessék a Raben Group munkatársai, beszállítói, ügyfelei és üzleti partnerei által tanúsított, szabálytalan magatartásformákat.

2. A forróvonal használata

A Raben Group visszaélés-bejelentő forróvonalának használata, és az Ön személyes adatainak megadása önkéntes. Szeretnénk ugyanakkor felhívni figyelmét arra, hogy csakis akkor tudjuk fogadni és feldolgozni bejelentéseit, amennyiben megerősíti jelen Adatvédelmi Nyilatkozat elolvasását, valamint tudomásul vételét, és hozzájárul a bejelentés feldolgozásához, az itt leírtak szerint. Kérjük, szíveskedjen a „Hozzájárulok (...)” négyzet kipipálásával hozzájárulását adni. Amennyiben nem járul hozzá bejelentéseinek, különösen személyes adatainak az itt leírtak szerinti feldolgozásához, a rendszer nem teszi lehetővé a bejelentés elküldését. Ilyen esetben felveheti a kapcsolatot a szabályok betartásáért felelős, illetékes munkatárssal. Szeretnénk továbbá felhívni figyelmét, hogy az Önnel és munkatársainkkal, beszállítóinkkal, ügyfeleinkkel, valamint üzleti partnereinkkel kapcsolatosan vagy bármely módon a Raben Grouphoz kapcsolódóan közölt információ eredményeképpen olyan döntések születhetnek, melyek hatással vannak a Raben Group munkatársaira és az adott incidensben érintett harmadik felekre.

Továbbá szíveskedjen lehetőség szerint pontos és hiánytalan információt megadni. Amennyiben a legjobb tudása szerint tesz panaszt és nem szándékosan, illetve súlyos gondatlanságból szolgáltat megtévesztő információt, ez a Raben Group részéről nem jár Önre nézve semmilyen hátrányos következménnyel. Garantáljuk, hogy az Ön által rendelkezésünkre bocsátott információt bizalmasan kezeljük. Javasoljuk, hogy mindenképpen azonosítsa magát. Sok vizsgálatot gyorsabban és eredményesebben lefolytathatuk, ha a bejelentő azonosítja magát, mivel ez lehetővé teszi a Raben vizsgálóbiztosai számára a bejelentővel történő közvetlen kapcsolatfelvételt.

3. Milyen személyes adatokat és információkat kérünk be és dolgozunk fel?

Amennyiben a Raben Group visszaélés-bejelentő forróvonalán bejelent egy incidenst, a következő személyes adatokat és információkat kérjük be:

  • nevét, elérhetőségeit és azt, hogy a Raben Group munkatársa-e,
  • a bejelentésben megnevezett személyek nevét és személyes adatait, amennyiben megad ilyen jellegű információt (pl.: a munkakörüket, elérhetőségeiket),
  • a helytelen viselkedésforma leírását, illetve az esemény körülményeinek leírását, ideértve az esemény időpontját és helyét, a Raben Group érintett vállalatát, és azt, hogy a vezetőségnek van-e tudomása az eseményről és, hogy névtelenül kívánja-e megtenni a bejelentését.

4. Ki az adatkezelő?

A személyes adatainak kezelője a Raben Management Services Spółka z o.o., amelynek székhelye Robakowo-ban, Lengyelországban van.

5. Hogyan lehet felvenni a kapcsolatot az Adatvédelmi Biztossal?

Adatvédelmi Biztost jelöltünk ki, akivel felveheti a kapcsolatot adatvédelmi ügyekben. Az Adatvédelmi Biztos elérhetőségeit a következő internetes oldalon találja meg: https://magyarorszag.raben-group.com/felelosseguenk/informaciobiztonsagi-rendszer/

6. Mi az oka és jogalapja személyes adati feldolgozásának?

Személyes adatait kapcsolattartás, bejelentésének elemzése, vizsgálat lefolytatása és a bejelentésének feldolgozásához szükséges lépések megtétele érdekében dolgozzuk fel.

Személyes adatait beleegyezése alapján dolgozzuk fel (az adatvédelmi rendelet 6 cikkely (1.) bekezdés a., pontja értelmében).

7. Mennyi ideig fogjuk kezelni személyes adatait?

A személyes adatok az ügy lezárásáig és a probléma megoldásáig, és legfeljebb a beleegyezés visszavonásáig kerülnek kezelésre. Személyes adatainak feldolgozásába történő beleegyezése bármikor visszavonható. A visszaélés-bejelentő folyamattal kapcsolatos kárigény meghatározásának, kivizsgálásának, vagy az ellene való védekezés céljából tárolhatjuk a személyes adatait.

8. Ki férhet hozzá személyes adataihoz?

Az Ön által bejelentett személyes adatokat és információkat a NAVEX által fenntartott és működtetett adatbázisban tároljuk. A Raben Group visszaélés-bejelentő forróvonala értékeli a beküldött információt, és adott esetben lefolytatja az előzetes vizsgálatokat, továbbá kezdeményezheti a Raben Group Belső Vizsgálószerve vagy más részlegek által végzett további vizsgálatok lefolytatását. A bejelentés feldolgozása céljából a Raben Group vállalatainak illetékes munkatársai, többek között a munkaügyi, ellenőrző, jogi, biztonsági osztályok munkatársai, a vezetőség, valamint külső tanácsadók (jogi tanácsadók), illetve a NAVEX műszaki szakemberei hozzáférhetnek a személyes adatokhoz és információkhoz, illetve feldolgozhatják és felhasználhatják azokat.

A személyes adatokat és információkat ki szabad adni a rendőrség és/vagy más végrehajtó vagy szabályozó hatóság számára is.

9. Mik az Ön jogai?

Önnek jogában áll:

    1) hozzáférést kérni személyes adataihoz

    2) kérni személyes adatai helyesbítését vagy törlését

    3) kérni az adatkezelőtől az adatfeldolgozás korlátozását

    4) tiltakozni az adatfeldolgozás ellen

    5) panaszt benyújtani a Személyes Adatok Védelméért Felelős Hivatalba, amely Lengyelországban található.