Hogyan tehet bejelentést?

Adatvédelmi tájékoztató:

Beleegyezek abba, hogy az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak szerint feldogozzák személyes adataimat és információimat.

Online

Telefonon

Miután kitöl

tötte a bejelentést, egy „bejelentéskulcs” elnevezésű egyedi kódot fog kapni. Kérjük, jegyezze le a bejelentéskulcsot és a jelszót, és tárolja őket biztonságos helyen. Pár munkanap után bejelentéskulcsa és a jelszó segítségével ellenőrizze, érkezett-e visszajelzés vagy kérdés a bejelentésére.

A Raben Group kiemelt hangsúlyt fektet a megbízhatóságra és a felelősségre. Az alkalmazottaink és szolgáltatóink, beszállítóink részére egyaránt elérhető etikai kódexünk révén aktívan törődünk a teljes értékláncban létrejött és fenntartott összes kapcsolat etikai szempontjaival. Etikai kódexünk a legmagasabb etikai színvonalon folytatandó üzletvitellel kapcsolatos általános irányelveket tartalmaz.

A Raben Group elkötelezett egy olyan környezet fenntartása iránt, ahol a nyílt és őszinte kommunikáció nem ritkaság, hanem alapvető elvárás. Az alkalmazottak és a partnerek felelősségteljesen és hatékonyan hangot adhatnak aggályaiknak, ha olyan információ jut a tudomásukra, amely a véleményük szerint súlyos mulasztást vagy szabálysértést jelez.

Olyan helyzetekben, amikor inkább titkos bejelentést tenne, bátran hívja a forródrótot, melynek szolgáltatója a vállalattól független külső fél, az EthicsPoint. Nemcsak bejelentéseket tehet az Etikai kódexünkben és a Megfelelőségi szabályzatunkban meghatározott szabálysértésekkel kapcsolatban, hanem tájékoztatást is kérhet a szabályzatokkal és eljárásokkal kapcsolatban, illetve javaslatokat is tehet és visszajelzéseket is küldhet a vezetés felé.

Az aggályok kifejezésének legjobb módja az őszinte, nyílt kommunikáció. A nyílt kommunikáció megkönnyíti a dolgunkat a probléma feltárásával, az ügy kivizsgálásával, az indítékok megértésével és a hiányzó információk beszerzésével kapcsolatban. Az Ön által megadott információkat az EthicsPoint bizalmasan továbbítja felénk. Ha a bejelentéskor megadta a nevét, azt az Ön hozzájárulása nélkül nem fedik fel számunkra. Ha szeretné, akkor aggályát névtelenül is bejelentheti.

Az időzítés kulcsfontosságú, így kérjük, hogy ne vesztegesse az időt bizonyítékok gyűjtésével, hanem a lehető leghamarabb jelentse esetleges aggályait. Ugyanakkor rendkívül hasznos lehet, ha az esetleges vádakat bizonyítékokkal is képes alátámasztani.

Garantáljuk Önnek, hogy megjegyzései nem maradnak észrevétlenek. A nyomozás előrehaladásáról és végkifejletéről tájékoztatni fogjuk Önt a hatályos és vonatkozó jogszabályi korlátozások figyelembe vételével, a titoktartási kötelezettségünk betartása mellett.

Bővebb információért lásd az EthicsPoint GYIK oldalát.