Üdvözöljük az Etikai és Megfelelési Bejelentési rendszerben
Főoldal Az Ügyvezető Igazgató Üzenete Gyakran ismétlődő kérdések Üzletszabályzat Korrupció ellenes szabályzat Egyéb szabályzatok Egészségügyi és szabadidő szabályzat Munka- és Egészségvédelmi szabályzat Beszállítói irányelvek szabályzata Emberi jogok szabályzata Sanctions policy All Corporate Governance Policies

Gyakran ismétlődő kérdések

1. Mi a teendő vészhelyzet esetén?

Ha a problémája fizikai sérülés vagy anyagi kár közvetlen fenyegetése miatt van, akkor azt nem itt kell bejelentenie. Ha sűrgős segítségre van szüksége, kérjük, hogy forduljon a helyi hatóságokhoz vagy a mentőszolgálathoz.

2. A cég vezetése valóban azt akarja, hogy tegyek bejelentést?

A CCH vezetése azt akarja és arra ösztönzi önt, hogy jelentse, ha olyan tevékenységről tud, ami aggodalomra ad okot. Az ön bejelentése segíthet abban, hogy csökkentsük a probléma lehetséges, cégre vonatkozó negatív hatását.

3. Tudatában vagyok néhány személy etikátlan magatartásának, de ez nem érint engem. Miért kellene ezt bejelentenem?

Minden CCH alkalmazott kötelessége a cég etikai normáinak a betartása. Ha ön észlelt egy magatartást, ami esetleg az Üzletszabályzat megszegése, akkor önnek kötelessége azt azonnal jelenteni. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy fogalkozzon a kérdéssel, korrigálja azt, ideális esetben még mielőtt törvénysértést, egészségügyi, biztonsági vagy cég hírnevét érintő kockázatot jelentene.

4. Ha üzletszabályzat szegést látok, elég, ha csak jelzem a vezetőmnek, a biztonsági szolgálatnak vagy a HR osztálynak és majd ők foglalkoznak vele?

Több választási lehetőség is van jelenteni az aggályokat: a megfelelési tisztésgviselőjének, az Ügyvezető igazgatójának, a Funkcionális vezetőjének, az országos jogi vezetőjének, a régió vezetőjének vagy a cégcsoport megfelelési vezetőjének. Pénzügyi, könyvelési és audit témában a Cégcsoport Controllernek, a Belső ellenőrzési igazgatónak vagy az Audit bizottságnak kell jelentenie az aggályát. Súlyos szabályszegés esetén, például, ha magas szintű vezető követi el, jelentős anyagi kárt vagy eltérést okoz a pénzügyi beszámolóinkban vagy bűncselekményről van szó, akkor ezeket azonnal jelentenie kell a Cégcsoport Jogtanácsosának, pénzügyi igazgatójának vagy a Belső Ellenőrzési igazgatónak. Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy vannak olyan körülmények, amikor kényelmetlen a jelentésnek ez a formája. Ilyen esetekben tudja használni a forró drótot.

5. Aggódom, hogy a bejelentésem felfedi a kilétemet. Hogyan tudják biztosítani a névtelenséget?

A bejelentési rendszerünket úgy tervezték, hogy biztosítsa a névtelenségét. Ugyanakkor, ha névtelen kiván maradni, önnek, mint bejelentőnek is vigyáznia kell, hogy ne fedje fel a kilétét véletlenül. Például kerülje az ilyen mondatokat, hogy "az irodám Kovács József mellett van..."

6. Az ingyenesen hívható forródróton tett bejelentés is lehet névtelen?

Igen. Ugyanazok a kérdések lesznek feltéve önnek, mint az online módon tett bejelentés esetében.

7. Mi van, ha azonosítani akarom magam a bejelentéskor?

Van olyan rész a bejelentésben, ahol azonosíthatja magát, ha akarja. Ha azonosítja magát, mi minden ésszerű óvintézkedést meg fogunk tenni, hogy az ön személyazonossága titokban maradjon és bizalmasan legyen kezelve, összhangban egy alapos és tisztességes, a törvényeknek megfelelő vizsgálati eljárással, amely során a bejelentését kezeljük és tájékoztatjuk ennek eredményéről, amikor lehetséges.

8. Ha nem vagyok biztos benne, hogy amit láttam vagy hallottam az a céges szabályzatok megszegése vagy pedig etikátlan magatartás, ami esetleg csak nekem nem tetszik. Mit kellene ilyenkor tennem?

Amikor őszintén bejelenti az aggályait, az nem jelenti azt, hogy az mindenképpen szabályszegés; Önnek csak arról kell gondoskodnia, hogy az információk, amiket közöl, pontosak legyenek.

9. Hová kerül a bejelentésem? Ki fogja látni?

A bejelentés egy biztonságos serverre kerül, ami megakadályozza az illetéktelen hozzáférést. A bejelentések a cégcsoport Belső ellenőrzési osztályához kerülnek, akik felelősek a forródróton keresztül beérkezett jelentések vizsgálatáért.

10. Mit tegyek, ha további információkat akarok adni, azt követően, hogy már megtettem a bejelentést? Vagy, ha a cégnek van további kérdése a bejelentéssel kapcsolatban?

A bejelentés végén Ön fog kapni egy Bejelentés kódot és meg kell majd adnia egy jelszót. A kód és a jelszó használatával vissza tud majd térni mind a telefonos, mind a website-on tett bejelentéséhez. Ezután Ön további információkat adhat meg. Nagyon ajánlott visszatérni 5 - 7 nap múlva a bejelentéséhez, hogy válaszolni tudjon az esetleges cég által feltett kérdésekre.

11. Az utólagos jelentések is ugyanolyan biztonságosak, mint az eredeti?

Minden levelezés a honlapon ugyanolyan szigorúan bizalmas, mint az eredeti bejelentés.

12. Mit tegyek, ha elvesztettem a bejelentés kódot és/vagy a jelszót?

Ha elveszett a bejelentés kód és/vagy a jelszó, azt nem lehet visszanyerni a rendszerből. Újra meg kell tenni a bejelentést.