Про платформу інформування про порушення BNP Paribas

Повідомлення – Загальна інформація

Повідомлення щодо питань безпеки та конфіденційності

Поради та кращі практики

Про платформу інформування про порушення BNP Paribas

Що таке Платформа інформування про порушення (Whistleblowing) BNP Paribas?

Платформа інформування про правопорушення BNP Paribas – це комплексна та конфіденційна система звітування яка дозволяє працівникам та певним зовнішнім третім особам повідомляти про будь-яку ситуацію, що суперечить законам, нормативним актам, Кодексу поведінки або внутрішнім політикам/процедурам, одночасно створюючи сприятливе робоче середовище.

Навіщо нам потрібна така Платформа інформування про порушення (Whistleblowing) BNP Paribas?

BNP Paribas приділяє особливу увагу занепокоєнням своїх працівників, акціонерів, постачальників і компанії в цілому. Група прагне дослухатися до них, розуміти їх і намагатися вирішувати їх у справедливий та ефективний спосіб.

Ось чому Група продовжує зміцнювати прихильність до запобігання, виявлення та боротьби з будь-якою неетичною поведінкою, будь-яким порушенням законів, нормативних актів, Кодексу поведінки або внутрішніх політик/процедур.

Ефективна система сповіщення є важливим інструментом для підтримки безпечного робочого середовища, забезпечення відповідності наших дій стандартам Групи та сприяння зміцненню довіри наших працівників, акціонерів та партнерів.

Повідомлення – Загальна інформація

Як подати повідомлення на Платформі інформування про порушення BNP Paribas?

Платформа інформування про порушення BNP Paribas дає змогу надсилати конфіденційне сповіщення за допомогою веб-інструмента звітування або телефону (за наявності).

Якщо Ви не можете скористатися інструментом веб-звітування або телефоном, Ви можете надіслати своє повідомленнят до свого HR BP з питань управління персоналу або до Комплаєнс офіцера на місцевому рівні з будь-яких інших питань.

Про які випадки та ситуації слід повідомляти?

Платформа інформування про порушення BNP Paribas дозволяє працівникам і певним третім особам повідомляти про будь-яке фактичне або підозрюване порушення законів, нормативних актів, Кодексу поведінки або внутрішніх політик/процедур.

Якщо я бачу порушення, чи не варто мені просто повідомити про це свого керівника?

Про будь-яку ситуацію, що суперечить законам, нормативним актам, Кодексу поведінки або внутрішнім політикам/процедурам, слід повідомляти свого керівника. Якщо Вас це не влаштовує, Ви можете повідомити про свої занепокоєнння через інструмент, зберігаючи анонімність за бажанням.

Направлення сповіщення є правом, і жоден працівник не може бути підданий санкціям, звільненню або дискримінації, прямо чи опосередковано, за добросовісне сповіщення.

Яку інформацію я маю повідомити?

Ви повинні надати точну інформацію, якою володієте і, якщо можливо, документи, незалежно від їх форми чи носія. Інформація та документи, що надаються, повинні мати безпосереднє відношення до предмету повідомлення.

Куди надходять ці повідомлення? Хто матиме доступ до них?

Сповіщення автоматично спрямовуються на Платформу повідомлення про порушення BNP Paribas залежно від характеру сповіщення.

Одержувачами сповіщень є HR-референти з питань пов'язаних з Повагою до людей та Комплаєнс-референти для всіх інших типів занепокоєнь. Кожен референт пройшов підготовку зі збереження конфіденційності сповіщень.

Конфіденційність фактів, особистість інформатора та причетних осіб зберігаються в таємниці протягом усього процесу.

Особи, які беруть участь в обробці сповіщень, підпадають під суворі правила конфіденційності.

Чи безпечно повідомляти?

Так. Повідомити про занепокоєння - це безпечно. Жоден працівник не може бути об'єктом переслідувань за подачу сповіщення. Цей захист також передбачений для будь-якого працівника, який дав свідчення або надав докази для розслідування.

Працівник, який вважає, що став жертвою переслідування на робочому місці через сповіщення, може повідомити про цю ситуацію.

Я не є працівником; чи можу я повідомити про проблему?

Так. Ви все одно можете подати звернення. Платформа інформування про порушення BNP Paribas є відкритою для певних зовнішніх третіх осіб, відповідно до чинних законодавчих положень, і, принаймні, для колишніх працівників Групи, постачальників та їхніх субпідрядників щодо ситуацій під час діяльності, пов'язаних з роботою.

Необхідно обирати розділ Повага до людей чи інші питання, якщо мої проблеми пов'язані з обома аспектами?

Необхідно вибрати тему, яка, на Вашу думку, є головною проблемою. Це повідомлення буде розглядатися НR референтом щодо питань Поваги до людей та Комплаєнм-референтом whistleblowing щодо інших тем.

Повідомлення щодо питань безпеки та конфіденційності

Наскільки я розумію, будь-яке повідомлення, надіслане з мого робочого комп’ютеру, генерує запис у журналі сервера, який відображає кожен веб-сайт, на який заходили з мого комп’ютера. Чи не буде цей журнал ідентифікувати мене як автора повідомлення?

Платформа інформування про порушення BNP Paribas не генерує та не веде журнал будь-яких внутрішніх підключень за IP-адресами, отже інформація, яка б могла пов’язати ваш комп'ютер із системою BNP Paribas, не доступна.

Якщо Вам не зручно робити повідомлення з робочого ПК, можете скористатися для цього ПК за межами робочого середовища за допомогою захищеного вебсайту платформи про порушення BNP Paribas.

Чи можу я подати повідомлення з дому та залишитися анонімним?

Так. Повідомлення надіслане з дому або через будь-який портал в Інтернеті залишиться безпечним та анонімним. Інтернет-портал ніколи не ідентифікує відвідувача за іменем користувача, а платформа повідомлення про порушення BNP Paribas видаляє інтернет-адреси, щоб повністю забезпечити анонімність.

Я стурбований тим, що інформація, яку я надаю платформі BNP Paribas, врешті решт, розкриє мою особистість. Як Ви можете гарантувати мені те, що цього не станеться?

Платформа інформування про порушення BNP Paribas захищає Вашу анонімність. Ви, як сторона, що повідомляє, також можете допомогти зберегти анонімність, переконавшись, що зміст Вашого повідомлення випадково не розкриє Вашу особу. Наприклад, «Зі свого робочого столу поруч із Джен Сміт…» або «У свої 33 роки…».

Чи є безкоштовна телефонна гаряа лінія також конфіденційною та анонімною?

Так. Вас попросять надати ту ж саму інформацію, яку Ви планували викласти в онлайн-повідомленні, інтерв'юер зафіксує Ваші відповіді на веб-сайті платформи BNP Paribas . Під час передачі цих повідомлень застосовуються підвищені заходи безпеки для збереження конфіденційності.

Що якщо я хочу щоб мене ідентифіковали за моїм повідомленням?

В повідомленні є розділ, де Ви можете розкрити свою особу, якщо бажаєте.

Поради та кращі практики

Я не впевнений, що те, що я побачив або почув, є порушенням політики компанії або неетичною поведінкою, але мені це здається неправильним. Що я маю робити?

Не соромтеся направити повідомлення.

Що робити, якщо я згадав важливу деталь про ситуацію вже після того, як надіслав повіломлення? Або якщо компанія має додаткові запитання щодо мого повідомлення?

Після того, як Ви направите повідомлення за допомогою онлайн платформи або по телефону (якщо є), Ви отримаєте унікальне рандомне число, яке називається «Ключ до повідомлення», і Вам буде запропоновано обрати пароль. Ви можете повернутися до Платформи повідомлення про порушення BNP Paribas знову ж таки, онлайн, або за телефоном, і отримати доступ до початкового звернення, щоб додати більше інформації або відповісти на запитання, поставлені через платформу BNP Paribas. Ми наполегливо рекомендуємо Вам повернутися на сайт у зазначений час, щоб надати відповідь на запитання компанії.

Чи є ці подальші заходи з уточнення моєї доповіді такими ж безпечними, як і перший крок?

Уся інформація, надана в межах Платформи повідомлення про порушення BNP Paribas , зберігається в такій же суворій таємниці, як і початкове звернення.

Що робити, якщо я загублю ключ до повідомлення або забуду пароль?

Для забезпечення безпеки та збереження конфіденційності Вам знадобиться подати нове повідомлення, якщо Ви втратите ключ або забудете пароль. У новому зверненні зазначте, що воно пов'язане зі зверненням чи питанням, про які Ви повідомляли раніше.

Як подати свопіщення, якщо я не маю доступу до інтернету?

Ви можете надіслати дповідомлення , скориставшись будь-яким комп’ютером, що має вихід до мережі інтернет. Якщо у Вас немає доступу до комп'ютера або Вам незручно користуватися ним, Ви можете зв'язатися з Платформою повідомлення про порушення BNP Paribas по телефону (дзвінок безкоштовний, доступний 24 години на добу, 365 днів на рік), якщо він доступний для Вашої країни.