U kunt een anonieme melding doen of uw contactgegevens verstrekken. Als u uw identiteit bekend maakt, kan uw zorg wel effectiever worden aangepakt.
U moet het juiste land selecteren om ervoor te zorgen dat we voldoen aan specifieke nationale wetgeving op het gebied van gegevensbescherming en om de melding door te sturen naar een geschikte onderzoeker. Hiermee wordt op geen enkele manier geprobeerd de identiteit van de melder te achterhalen.

Wat gebeurt er nadat ik contact heb opgenomen met het BNP Paribas Whistleblowing Platform?

Nadat u de melding hebt gedaan, ontvangt u een unieke code die wordt aangeduid als ‘meldingscode’. Noteer deze meldingscode en het wachtwoord en bewaar deze op een veilige plaats. Gebruik uw meldingscode en wachtwoord om uw melding op feedback of vragen te controleren.

Meldingen via het BNP Paribas Whistleblowing Platform worden doorgegeven aan bevoegde personen bij de groep BNP Paribas die ervoor zorgen dat deze professioneel en vertrouwelijk worden behandeld. U kunt een anonieme melding doen of uw contactgegevens verstrekken. Als u uw identiteit bekend maakt, kan uw zorg wel effectiever worden aangepakt.

U moet het klokkenluiderskanaal van Compliance van uw lokale entiteit gebruiken , tenzij de kwestie betrekking heeft op financiële sancties en embargo’s. In dat geval wordt de melding doorgestuurd naar het speciale kanaal van de Groep, waar toegestaan door lokale regelgeving.