BNP Paribas besteedt veel aandacht aan de zorgen van haar medewerkers, klanten, aandeelhouders, leveranciers en het bedrijf als geheel. De Groep is vastbesloten ernaar te luisteren, ze te begrijpen en te trachten deze op een eerlijke en doeltreffende manier aan te pakken.

Daarom blijft de Groep zich inzetten voor het voorkomen, opsporen en bestrijden van onethisch gedrag, elke schending van wetten, voorschriften, de Gedragscode of interne beleidslijnen en/of procedures.

De cultuur van vrijuit spreken is essentieel voor het handhaven van een veilige werkomgeving, het waarborgen van naleving van de normen van de Groep bij onze acties en het bijdragen aan het versterken van het vertrouwen van onze medewerkers, klanten, aandeelhouders en partners.

Daarom moet elke situatie die in strijd is met wetten, voorschriften, de Gedragscode of interne beleidslijnen en/of procedures worden gemeld. Deze meldingen worden onpartijdig, onafhankelijk en vertrouwelijk behandeld door WB-referenten van Compliance bij klokkenluiden of gedragsreferenten van HR in het kader van ‘Respect voor personen’.

De Groep is vastbesloten om ongepast gedrag te veranderen en degenen die dergelijk gedrag vertonen te bestraffen, wie ze ook zijn (ongeacht hiërarchisch niveau en/of professionele prestaties). Het volledige scala aan sancties dat lokaal van kracht is, wordt ingezet en toegepast op basis van de ernst van de gemelde en vastgestelde feiten, van een schriftelijke waarschuwing tot ontslag.