Mūsu apņemšanās

Iesniegt ziņojumu

Datu aizsardzības paziņojums

Es piekrītu manu personas datu un informācijas apstrādei, kā aprakstīts datu aizsardzības paziņojumā.

Tiešsaistē

Pa tālruni

Pēc ziņojuma pabeigšanas Jums tiks piešķirts unikāls kods, kas tiek dēvēts par „ziņojuma atslēgu”. Pierakstiet savu ziņojuma atslēgu un paroli un uzglabājiet tos drošā vietā. Pēc dažām darba dienām izmantojiet savu ziņojuma atslēgu un paroli, lai apskatītu atsauksmes vai jautājumus saistībā ar Jūsu ziņojumu.

Datu aizsardzības paziņojums

1. Vispārīga informācija

Raben Group pārkāpumu ziņošanas kanāla darbību nodrošina Raben Management Services Sp. Z o.o. ar juridisko adresi Robakovā, Polijā. Tīmekļa vietnes un tālruņa līnija, pa kuru jūs varat ziņot par incidentu, kā arī datubāze, kurā tiek uzglabāti personas dati un jūsu sniegtā informācija, atrodas Apvienotajā Karalistē, savukārt rezerves iekārta — Nīderlandē.

Jūsu sniegtos personas datus un informāciju apstrādā NAVEX, kura juridiskā adrese ir Dublinā, Īrijā.

Raben Group pārkāpumu ziņošanas kanāls ir tīmekļa vietne un tālruņa līnija, ko tā piedāvā saviem darbiniekiem, piegādātājiem, klientiem un biznesa partneriem, lai tie savukārt varētu ziņot par neatbilstošu Raben Group darbinieku, piegādātāju, klientu un biznesa partneru rīcību.

2. Tālruņa līnijas izmantošana

Raben Group pārkāpumu ziņošanas līnijas izmantošana un personas datu sniegšana ir brīvprātīga. Taču ņemiet vērā, ka mēs varam saņemt un apstrādāt ziņojumus tikai tad, ja jūs apstiprināt, ka esat izlasījuši un ņēmuši vērā šo Paziņojumu par datu aizsardzību un piekrītat šeit minēto ziņojumu apstrādei. Tādēļ mēs jūs lūdzam apliecināt savu piekrišanu, atzīmējot rūtiņu “Es piekrītu (...)”. Ja jūs nepiekrītat ziņojumu un jo īpaši savu personas datu apstrādei atbilstoši šeit aprakstītajam, sistēma jums neļaus iesniegt ziņojumu. Tādā gadījumā jūs varat sazināties ar atbildīgo Atbilstības amatpersonu. Lūdzu, ņemiet vērā, ka jūsu sniegtā informācija par sevi un arī par Raben Group darbiniekiem, piegādātājiem, klientiem un biznesa partneriem vai jebkuru aspektu saistībā ar Raben Group var novest pie lēmumiem, kas ietekmē Raben Group darbiniekus un citas trešās puses, kas iesaistītas attiecīgajā incidentā.

Tādēļ mēs lūdzam sniegt tikai tādu informāciju, kas pēc jūsu rīcībā esošās informācijas ir precīza un pilnīga. Atbilstoši jūsu rīcībā esošajai informācijai iesniegtas sūdzības, kas neapzināti vai rupjas neuzmanības dēļ ir iesniegtas nepareizi, nepakļaus jūs nelabvēlīgām sekām no Raben Group puses. Mēs garantējam, ka jūsu sniegtā informācija tiks uzskatīta par konfidenciālu. Mēs aicinām atklāt savu identitāti. Daudzas izmeklēšanas var virzīt ātrāk un pabeigt lietderīgāk, ja ziņotājs ir zināms, jo tas ļauj Raben izmeklētājam tieši sazināties ar ziņotāju.

3. Kādi personas dati un informācija tiks apkopota un apstrādāta?

Ja jūs ziņojat par incidentu Raben Group pārkāpumu ziņošanas kanālā, mēs apkopojam šādus personas datus un informāciju:

  • jūsu vārds, kontaktinformācija un – vai strādājat Raben Group,
  • ziņojumā minēto personu vārds un personas dati, ja jūs sniedzat šādu informāciju (piemēram, funkciju apraksts, kontaktinformācija),
  • pārkāpuma apraksts, kā arī incidenta apstākļu apraksts, tostarp incidenta laiks un vieta, iesaistītais Raben Group uzņēmums un tas, vai vadība zina par incidentu, vai jūs vēlaties iesniegt savu ziņojumu anonīmi.

4. Kurš ir datu pārzinis?

Jūsu personas datu pārzinis ir Raben Management Services Spółka z o.o. ar juridisko adresi Robakovā, Polijā.

5. Kā sazināties ar datu aizsardzības inspektoru?

Mēs esam iecēluši datu aizsardzības inspektoru, ar kuru jūs varat sazināties datu aizsardzības jautājumos. Mūsu datu aizsardzības inspektora kontaktinformācija ir atrodama tīmekļa vietnē: https://polska.raben-group.com/nasza-odpowiedzialnosc/bezpieczenstwo-informacji/.

6. Kāds ir jūsu personas datu apstrādāšanas tiesiskais pamats?

Jūsu personas dati tiek apstrādāti, lai ar jums sazinātos, analizētu jūsu ziņojumu, veiktu revīziju un darbības, kas nepieciešamas jūsu ziņojuma izskatīšanai.

Mēs apstrādājam jūsu personas datus, ja esat piekritis VDAR (6. panta 1. punkta a) apakšpunkts).

7. Cik ilgs ir jūsu personas datu apstrādes periods?

Personas dati tiks apstrādāti līdz lietas slēgšanai un problēmas atrisināšanai vai līdz piekrišanas atsaukšanas brīdim. Piekrišanu personas datu apstrādei var atsaukt jebkurā laikā. Mēs varam uzglabāt jūsu personas datus, lai noteiktu, izmeklētu vai īstenotu aizstāvību prasībās, kas saistītas ar pārkāpumu ziņošanas procesu atlikušajā laika periodā.

8. Kurš var piekļūt jūsu personas datiem?

Visi jūsu sniegtie personas dati un informācija tiks uzglabāta datubāzē, ko izmitina un pārvalda NAVEX. Raben Group pārkāpumu ziņošanas kanāls novērtēs sniegto informāciju, veiks pirmreizējo izmeklēšanu, ja tas piemērojams, un turpinās izmeklēšanu, veicot Raben Group vai citu nodaļu revīziju. Lai apstrādātu jūsu ziņojumu, personas datiem un informācijai var piekļūt, tos apstrādāt un izmantot attiecīgo Raben Group uzņēmumu darbinieki, tostarp personāldaļas, revīzijas, juridiskās, drošības vai pārvaldības nodaļas, ārējie konsultanti (piem., juridiskie konsultanti) vai NAVEX tehniskie darbinieki.

Personas dati un informācija var arī tikt izpausta policijai un/vai citām tiesībsargājošajām vai atbildīgajām iestādēm.

9. Kādas ir jūsu tiesības?

Jums ir tiesības:

    1) pieprasīt piekļuvi jūsu personas datiem

    2) pieprasīt labot vai dzēst jūsu personas datus

    3) pieprasīt datu pārzinim ierobežot apstrādi

    4) iebilst apstrādei

    5) iesniegt sūdzību Personas datu apstrādes inspekcijā Polijā