A Michelin Csoport segélyvonala

A tények, az emberek, az ügyfelek, a részvényesek és a környezet tiszteletben tartásának értékei határozzák meg a Csoport identitását, és képezik etikai kultúránk alapját. A Michelin Csoport etikus magatartást kíván tanúsítani partnereivel szemben, valamennyi üzleti tevékenysége során.

Ennek érdekében a Michelin Etikai Vonalat biztosít, amely lehetővé teszi, hogy minden olyan körülményt és (múltbeli vagy jelenlegi) cselekményt bizalmasan és biztonságosan jelenthessen, amelynél úgy tűnik, hogy az nem felel meg a törvényeknek és/vagy jogszabályoknak, előírásoknak, illetve az Etikai Kódexnek és a Michelin Csoport belső szabályzatainak és/vagy eljárásainak.

A bizalmas, biztonságos és erre specializált független szolgáltató által működtetett Etikai Vonal a Michelin Csoport összes vállalatának alkalmazottai, gyakornokai, tanuló és kölcsönzött munkavállalói, üzleti partnerei (vevői, beszállítói, alvállalkozói), illetve bármely, a Csoporton kívüli természetes, vagy jogi személy számára elérhető.

Ezen bejelentések olyan témákra vonatkozhatnak, amelyek károsíthatják a Csoport imázsát és hírnevét, gazdasági teljesítményét, alkalmazottait és más, velük kapcsolatba kerülő személyeket.

Ezek az etikátlan helyzetek vagy magatartások alapvetően a következőket érinthetik: zaklatás, hátrányos megkülönböztetés, egészség, biztonság, összeférhetetlenség, csalás, a Csoport tárgyi vagy immateriális javaiban bekövetkezett károk, korrupció, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok. A lehetséges bejelentések kategóriáinak pontos listája a Csoport Visszaélés-bejelentési Rendszerében található.

Szeretnék emlékeztetni, hogy az Etikai Vonalon közölt információknak tényszerűnek kell lenniük, és közvetlenül kapcsolódniuk kell a bejelentés tárgyához.

Bejelentését személyének felfedésével is közölheti, de névtelen is maradhat.

A beérkezett bejelentés egyedi kódot kap, amelyet „bejelentési azonosítónak” hívunk. Jegyezze fel a bejelentés azonosítóját és jelszavát, és tartsa azokat biztonságos helyen.

A NAVEX lehetőséget biztosít, hogy e-mail címet adjon meg, amely semmilyen körülmények között sem lesz látható, elérhető harmadik fél számára. A megadott e-mail cím lehetővé teszi a NAVEX számára, hogy közvetlenül tájékoztassa a bejelentése állapotában bekövetkezett változásokról, bejegyzésekről, vagy kérdésekről, melyek Önnek szólhatnak. Ha nem ad meg e-mail címet, akkor szükséges lesz rendszeresen bejelentkeznie a bejelentésének kezelése során a bejelentési azonosító és jelszó használatával. Ha névtelen szeretne maradni, akkor ez az egyetlen módja annak, hogy szükség esetén bizalmasan kiegészíthessük a bejelentését; elvégezhessük a szükséges ellenőrzéseket.

Amennyiben bejelentése befogadható, akkor szigorú titoktartási kötelezettség mellett egy vizsgáló személy lesz felelős a szükséges ellenőrzések teljesen pártatlanul történő végrehajtásáért.

Köszönjük, hogy időt szakított a visszásságok bejelentésére.

Azzal, hogy a tapasztaltakat bejelenti, segít az etikus magatartás biztosításában a tevékenységeink során.

A Michelin elkötelezett az Ön személyes adatainak, információinak védelme, valamint az ilyen adatok gyűjtésének és felhasználásának világos és átlátható megközelítése mellett.

A részleteket lásd feljebb a Személyes Adatok Védelmére vonatkozó Szabályzatban és a Csoport Visszaélés-bejelentési Rendszerében.