Etická Linka Společnosti Ennovi
Často Kladené Otázky (FAQ)

Co je Etická linka společnosti Ennovi?

  • Etická linka společnosti Ennovi je nástroj pro vytváření přehledů vytvořený společností NAVEX, který umožňuje komukoli nahlásit porušení předpisů, podezření nebo skutečné porušení Kodexu obchodního chování naší společnosti nebo firemních zásad nebo postupů nebo skutečných či podezřelých porušení zákonů a předpisů.

Proč společnost Ennovi uzavřela dohodu o oznamování znepokojení se společností NAVEX?"

  • Naši zaměstnanci jsou naším nejdůležitějším aktivem. Vytvořením otevřených komunikačních kanálů můžeme podpořit pozitivní pracovní prostředí a maximalizovat produktivitu.
  • Pokud se naši zaměstnanci setkají se situací, která naznačuje skutečné nebo podezřelé porušení zákona, předpisů nebo Kodexu obchodního chování naší společnosti nebo firemních zásad nebo postupů, věříme, že nejrychlejším způsobem řešení problémů je hovořit o nich s vedoucím nebo nadřízeným nebo zástupcem personálních nebo právních oddělení.
  • Uvědomujeme si však, že mohou nastat situace, kdy se naši zaměstnanci mohou cítit nepříjemně, když mluví s někým místním, nebo pokud nejsou přesvědčeni, že jejich obavy byly adekvátně vyřešeny. V takových případech mohou naši zaměstnanci vždy používat naši linku pro etiku společnosti Ennovi.
  • Etickou linku společnosti Ennovi provozuje NAVEX, nezávislá třetí strana specializovaná na poskytování bezpečných, důvěrných telefonních a webových zpravodajských služeb. (Upozornění: V některých zemích může být důvěrné hlášení zakázáno)
  • Etická linka společnosti Ennovi je k dispozici 24 hodin, 7 dní v týdnu a NAVEX poskytuje překladatelské služby pro jednotlivce, kteří podávají zprávy v jiných jazycích než angličtině.

Jak mohu nahlásit své znepokojení?

  • Obavu z pochybení, podezření nebo skutečného porušení Kodexu obchodního chování naší společnosti nebo firemních zásad nebo postupů, nebo skutečného nebo podezření z porušení zákonů a předpisů můžete nahlásit telefonicky nebo prostřednictvím webové stránky (www.Ennovi.ethicspoint) .com)

Mohu nahlásit všechny druhy pochybení pomocí etické linky společnosti Ennovi bez ohledu na moje místo a místo, kde k němu došlo?

  • Vzhledem k požadavkům na ochranu údajů v EU budete moci nahlásit tyto typy pochybení pouze prostřednictvím etické linky společnosti Ennovi. Jakékoli pochybení, které nelze nahlásit prostřednictvím etické linky, by mělo být místo toho nahlášeno svému nadřízenému nebo vedoucímu, oddělení lidských zdrojů nebo právnímu oddělení.

    EU

    Jiné země

    Falšování dokumentů; Manipulace s účetnictvím nebo auditem

    Antimonopolní a protisoutěžní právo

    Diskriminace nebo obtěžování

    Protikorupční opatření a boj proti korupci

    BOZP

    Všechny typy pochybení lze nahlásit na etické lince Ennovi.

  • Etická linka společnosti Ennovi není určena pro stížnosti zaměstnanců týkající se mezd, pracovní doby, hodnocení výkonu nebo jiných běžných záležitostí týkajících se zaměstnání. Stížnosti takové povahy by měly být adresovány místnímu vedení nebo zástupci (zástupcům) lidských zdrojů.

Proč bych měl hlásit, co vím?

  • Všichni máme právo pracovat v pozitivním prostředí a s tímto právem přichází odpovědnost jednat etickým způsobem a informovat příslušné lidi, pokud někdo nejedná vhodným způsobem. Společnou prací můžeme udržovat zdravé a produktivní prostředí. Korporátní chování může ohrozit živobytí celé společnosti.

Mohu své znepokojení nahlásit anonymně?

  • Při vytváření zprávy vám doporučujeme poskytnout své kontaktní informace. Pokud tak učiníte, umožníte tím společnosti Ennovi rychle a důkladně postupovat ve vyšetřování. Pokud se identifikujete, bude vynaloženo veškeré úsilí na zachování vaší důvěrnosti a informace, které poskytnete, budou považovány za důvěrné a chráněné v rozsahu povoleném zákonem. Ennovi nebude tolerovat žádnou odvetu vůči každému, kdo vzbuzuje obavy v dobré víře nebo pomáhá při vyšetřování.
  • Pokud si přejete zůstat v anonymitě, můžete tak učinit, pokud to umožňují zákony a předpisy vaší země.

Kam tyto zprávy směřují? Kdo k nim má přístup?

  • Zprávy jsou zadávány přímo na zabezpečeném serveru Etické linky společnosti Ennovi, aby se zabránilo možnému narušení bezpečnosti. Ennovi etická linka zpřístupňuje tyto zprávy pouze konkrétním jednotlivcům v rámci společnosti, kteří jsou pověřeni vyhodnocováním a vyšetřováním zprávy, na základě typu porušení a místě incidentu.

Co když se můj šéf nebo jiní manažeři podílejí na porušení předpisů? Nezískají tuto zprávu a nezačnou ji maskovat?

  • Systém Etické linky společnosti Ennovi a distribuce oznámení jsou navrženy tak, aby zúčastněné strany nebyly informovány nebo jim nebyl poskytnut přístup ke zprávám, ve kterých byly jmenovány.

Jak mohu sledovat pokrok v mnou nahlášeném oznámení?

  • Když podáte zprávu na webu Etické linky společnosti Ennovi nebo prostřednictvím call centra, obdržíte klíč zprávy a budete vyzváni k vytvoření hesla. Použijte klíč zprávy a heslo pro přístup, sledování pokroku a zasílání dalších informací, které budete potřebovat, abyste mohli vyřešit svůj problém.

Co mám dělat, když ztratím klíč a heslo pro hlášení?

  • Protože jsou předložené zprávy důvěrné, ztratíte-li klíč zprávy nebo heslo, budete muset znovu odeslat svůj problém. V opětovně odeslaném oznámení můžete uvést, že se váš nový příspěvek týká předchozího oznámení, které jste vznesli.