Lütfen dilinizi seçin:

Etik Yardım Hattı

Nasıl çalışır

Bildirilen endişe.
Etik Kurul iddiaları değerlendirecek ve daha fazla inceleme yapması için ilgili birime devredecektir.
Gerekirse bir soruşturma yürütülebilir.
Sonuç belirlenir ve uygun işlem yapılır.
Bildirimde bulunan kişi bir yanıt alır ve dosya kapanır.

COESIA ETİK YARDIM HATTI, harici bağımsız bir üçüncü taraf olan NAVEX tarafından işletilmekte olup, soru ve endişelerin anonim olarak da iletilebilmesinden ötürü kullanıcılara ek bir rahatlık ve güvenlik düzeyi sağlamak üzere tasarlanmıştır.

COESIA ETİK YARDIM HATTI, ihlalleri gizlilik içinde bildirmenizi sağlar. Adınız yalnızca Coesia Etik Kurulu ve İhbar Yönetim Ekibi tarafından bilinecek ve diğer taraflara yalnızca yazılı izninizle ve bildiriminizi değerlendirmek için gerekli olduğunda açıklanacaktır.

Coesia isimsiz bildirimleri de kabul etmektedir. İletişim e-postanızı NAVEX platformuna vermeyi tercih edebilirsiniz. Bu bilgi Coesia'ya iletilmeyecek ancak Etik Kurul ve İhbar Yönetim Ekibi ile anonim olarak iletişim kurmanıza ve sisteme bir yanıt gönderildiğinde bir e-posta bildirimi almanıza olanak tanıyacaktır; ihbarda bulunanların iletişim e-postalarını vermemeyi tercih etmeleri durumunda bu bildirim alınamaz.

Coesia ve Grup şirketleri misillemeye karşı korumayı garanti eder. İhbarda bulunanlar misilleme korkusu olmadan soru sorabilir ve endişelerini dile getirebilirler.

Diğer faydalı kaynaklar