Ennovi Etikai Forródrót
Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Mi az Ennovi Etikai Forródrót?

  • Az Ennovi Etikai Forródrót egy a NAVEX által létrehozott jelentéskészítő eszköz, amely lehetővé teszi bárki számára, hogy beszámoljon a cégünk magatartási kódexének vagy vállalati politikájának vagy eljárásainak hibás magatartásáról, gyanújáról vagy tényleges megsértéséről, illetve a törvények és rendeletek tényleges vagy feltételezett megsértéséről.

Miért kötött szerződést az Ennovi a NAVEX-al az aggodalmak bejelentésére?

  • Munkavállalóink ​​a legfontosabb értékeink. Nyílt kommunikációs csatornák létrehozásával elősegíthetjük a pozitív munkakörnyezetet és maximalizálhatjuk a termelékenységet.
  • Ha munkatársaink olyan helyzetbe kerülnek, amely a törvény, a rendeletek vagy a társaságunk üzleti magatartási kódexének vagy a vállalati politikáknak vagy eljárásoknak a tényleges vagy feltételezett megsértésére utal, úgy gondoljuk, hogy a feloldandó aggályok leggyorsabb módja az, ha felettessel vagy menedzserrel, vagy a humánerőforrás- vagy jogi osztályok képviselőivel történik a beszélgetés.
  • Ugyanakkor elismerjük, hogy előfordulhatnak olyan esetek, amikor alkalmazottaink kényelmetlenül érzik magukat, ha helyben beszélnek valakivel, vagy ha nem elégedettek azzal, ahogy aggályaikat kezelik. Ilyen esetekben alkalmazottaink mindig használhatják az Ennovi etikai forródrótot.
  • Az Ennovi Etikai Forródrótot a NAVEX üzemelteti, egy független harmadik fél, amely biztonságos, bizalmas telefon- és internetes jelentési szolgáltatások nyújtására szakosodott. (Kérjük, vegye figyelembe: Bizonyos országokban a bizalmas jelentéstétel tilos)
  • Az Ennovi Etikai Forródrót a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető, a NAVEX pedig fordítási szolgáltatásokat nyújt az angol nyelvektől eltérő nyelveken jelentkező személyek számára.

Hogyan tudom bejelenteni aggodalmamat?

  • Bejelentheti a helytelen magatartással kapcsolatos aggodalmait vagy, a Vállalati Üzleti Magatartás Kódexnek, a vállalati irányelveknek és eljárásoknak, a jogszabályoknak és rendeleteknek a gyanús vagy tényleges megsértését az Ennovi Etikai Forródrótján telefonon vagy a weboldalon (www.Ennovi.ethicspoint.com) keresztül.

Bejelenthetek mindenféle kötelességszegést az Ennovi Etikai Forródrót segítségével a tartózkodási helyemtől és a bejelentett eset helyszínétől függetlenül?

  • Az EU adatvédelmi követelményei miatt az Ennovi Etikai Forródróton keresztül csak az alábbi típusú szabálytalanságokat jelentheti be. Minden olyan kötelességszegésről, amelyről az Ennovi Etikai Forródrótja nem tud jelentést tenni, ehelyett a felettesének vagy menedzserének, az emberi erõforrások vagy a jogi osztálynak kell bejelentenie.

    EU

    Más országok

    Dokumentumok hamisítása; A számvitel vagy az ellenőrzés manipulálása

    Trösztellenesség és versenytilalom

    Megkülönböztetés vagy zaklatás

    Megvesztegetés és korrupció elleni küzdelem

    Környezet, egészség és biztonság

    Az összes szabálytalanság bejelenthető az Ennovi Etikai Forródrótján

  • Az Ennovi Etikai Forródrótja nem a munkabérrel, munkaórával, teljesítményértékeléssel vagy egyéb rutin munkaviszonnyal kapcsolatos panaszok bejelentését szolgálja. Az ilyen jellegű panaszokat a helyi vezetőségnek vagy a humán erőforrás képviselőinek kell benyújtani.

Miért kellene jelentenem, amit tudok?

  • Mindannyiunknak joga van pozitív környezetben dolgozni, és ezzel a joggal az etikus cselekvés felelőssége is felmerül, illetve tudatni a megfelelő emberekkel, ha valaki nem megfelelően viselkedik. Együttműködve őrizhetjük meg az egészséges és produktív munkakörnyezetet. A vállalati kötelességszegés az egész vállalat megélhetését veszélyeztetheti.

Név nélkül is tehetek bejelentést?

  • Arra biztatjuk Önt, hogy bejelentésének készítésekor adja meg elérhetőségét. Így az Ennovi a lehető leggyorsabban és legalaposabban folytathatja le a vizsgálatokat. Ha azonosítja magát, minden erőfeszítést megteszünk az Ön névtelenségének megőrzése érdekében, és a megadott információk bizalmasan, illetve a törvény által megengedett mértékben kiemelt módon lesznek kezelve. Az Ennovi semmilyen elégtételt nem tolerál azokkal szemben, aki jóhiszeműen aggályokat vet fel vagy segítséget nyújt a nyomozásban.
  • Ha név nélkül kíván bejelentést tenni, akkor ezt csak abban az esetben teheti meg, ha azt az adott ország törvényei és rendeletei megengedik.

Hová kerülnek ezek a jelentések? Ki fér hozzájuk?

  • A jelentések közvetlenül az Ennovi Etikai Forródrót biztonságos szerverén kerülnek bevitelre a biztonság esetleges megsértésének megelőzése érdekében. Az Ennovi Etikai Forródrót ezeket a jelentéseket a vállalaton belül csak bizonyos személyek számára teszi hozzáférhetővé, akiknek feladata a jelentés értékelése és kivizsgálása, a jogsértés típusa és az esemény helye alapján.

Mit történik, ha a főnököm vagy a vezetőim vesznek részt a jogsértésben? Nem fogják megkapni a jelentést és kitalálni egy fedősztorit?

  • Az Ennovi Etikai Forródrót rendszert és a jelentésterjesztést úgy tervezték, hogy az érintett feleket ne értesítsék, vagy ne férjenek hozzá azokhoz a jelentésekhez, amelyekben megnevezték őket.

Hogyan lehet nyomon követni a bejelentett aggodalmamat?

  • Amikor jelentést nyújt be az Ennovi Ethics Forródrót-webhelyére vagy a call center-en keresztül, kapni fog egy jelentéskulcsot, és felkérést a jelszava létrehozásához. Használja a jelentéskulcsot és a jelszót a hozzáféréshez, az előrehaladás nyomon követéséhez és további információk benyújtásához, amelyek az ön problémájának megoldásához szükségesek lehetnek.

Mi a teendő, ha elvesztem a jelentéskulcsomat és a jelszavamat?

  • Mivel a benyújtott jelentések bizalmasak, ha elveszíti jelentési kulcsát vagy jelszavát, akkor újra be kell nyújtania aggályát. Az újraküldött jelentésben megemlítheti, hogy új kiadása egy korábban felvetett aggályával kapcsolatos.