Πιστεύουμε ότι τα υψηλά επιχειρηματικά πρότυπα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο
στη διασφάλιση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης και επιτυχίας μας. Αφορά
στο να είμαστε ευθυτενείς στις πράξεις μας, ώστε να είμαστε περήφανοι για
το έργο που επιτελούμε.

Αναφορά σε απευθείας σύνδεση Παρακολούθηση

Προστατεύουμε τη Hempel - Ζούμε σύμφωνα με τις αξίες μας

Η επιχείρηση Hempel βασίζεται στην εμπιστοσύνη - την εμπιστοσύνη τόσο των πελατών μας όσο και των εργαζομένων μας. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται εμπνέοντας εμπιστοσύνη μέσω του τρόπου με τον οποίο επιχειρούμε.

Στη Hempel, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τον Κώδικα Δεοντολογίας και την Πολιτική Επιχειρηματικής Δεοντολογίας και ενθαρρύνουμε πάντα τους υπαλλήλους μας να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις ή ανησυχίες σχετικά με τις εν λόγω κατευθυντήριες γραμμές.

Η Hempel ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της να αναφέρουν καταστάσεις στις οποίες υποπτεύονται ότι κάποιος έχει αγνοήσει ή παραβιάσει σκόπιμα νόμους ή εσωτερικούς κανόνες στους τομείς της απάτης, της διαφθοράς και της δωροδοκίας, της υγείας, της ασφάλειας και του περιβάλλοντος (ΥΑΕ), της ανήθικης συμπεριφοράς των ανώτερων στελεχών, των διακρίσεων και της παρενόχλησης ή των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού μέσω του διαύλου με τον οποίο αισθάνεστε πιο άνετα, όπως ο προϊστάμενός σας, ένα άλλο μέλος της διοίκησης ή μια σχετική υποστηρικτική λειτουργία, όπως η νομική υπηρεσία ή το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Η Γραμμή Δεοντολογίας της Hempel είναι διαθέσιμη ως εναλλακτική λύση, εάν δεν αισθάνεστε άνετα να αναφέρετε μέσω άλλων διαύλων ή εάν προτιμάτε να εκφράσετε τις ανησυχίες σας ανώνυμα.

Η τηλεφωνική γραμμή δεοντολογίας της Hempel είναι επίσης διαθέσιμη στους επιχειρηματικούς μας εταίρους ή σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για να αναφέρουν σοβαρά και ευαίσθητα θέματα απευθείας στην επιτροπή δεοντολογίας της Hempel.

Ανεξάρτητα από το ποιος κάνει την αναφορά ή από τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται η αναφορά αυτή, μεταξύ άλλων μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή της γραμμής δεοντολογίας της Hempel, διεξάγεται έρευνα για το φερόμενο παράπτωμα. Η έρευνα πρέπει να είναι άμεση, αντικειμενική και ανεξάρτητη και να σέβεται το απόρρητο των εμπλεκομένων προσώπων, προστατεύοντας παράλληλα τα νόμιμα συμφέροντα της Hempel. Το εύρος των ερευνών αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα και τη φύση των ισχυρισμών.

Η μη ορθή διεξαγωγή μιας έρευνας μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία της Hempel μεταξύ των εργαζομένων και άλλων ενδιαφερομένων μερών και να εκθέσει τη Hempel σε αγωγές, πρόστιμα ή κυρώσεις από τις αρχές.

Δεν ανεχόμαστε αντίποινα κατά των εργαζομένων που κάνουν μια καλόπιστη αναφορά. Ωστόσο, οι ψευδείς κατηγορίες που εκ προθέσεως αναφέρονται στη Γραμμή Δεοντολογίας της Hempel, καθώς και η επανειλημμένη αναφορά προφανώς αβάσιμων περιστατικών μπορεί να έχει πειθαρχικές συνέπειες για τον δημοσιογράφο.

Σχετικά με τη Γραμμή Δεοντολογίας της Hempel

Η Γραμμή Δεοντολογίας της Hempel φιλοξενείται στους ασφαλείς διακομιστές της NAVEX και δεν αποτελεί μέρος του δικτυακού τόπου ή του intranet της Hempel. Οποιαδήποτε αναφορά κάνετε θα τηρηθεί εμπιστευτικά στον μέγιστο δυνατό βαθμό για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας. Τα άτομα που θα ειδοποιηθούν ή/και θα συμμετάσχουν σε μια έρευνα θα πρέπει να γνωρίζουν.

Εξωτερικοί δίαυλοι αναφοράς

Σας ενθαρρύνουμε να εκφράσετε τις ανησυχίες σας εσωτερικά μέσω των δικών μας διαύλων αναφοράς της Hempel. Με το να μιλήσετε, μας δίνετε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε το θέμα και να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε τις αξίες της Hempel.

Ωστόσο, αυτό δεν επηρεάζει τυχόν νομικά δικαιώματα που μπορεί να έχετε να επικοινωνήσετε απευθείας με τις αρχές. Για παράδειγμα, στην ΕΕ μπορείτε να επιλέξετε να αναφέρετε τις ανησυχίες σας στις τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες. εδώ .