Speak Up

”Jos havaitset vuorovaikutuksessa kenen tahansa Grafton Groupin jäsenen kanssa jotain sellaista, jota voidaan pitää vaarallisena, epäeettisenä tai häikäilemättömänä, tuothan asian esille! Suhtaudumme kerrottuihin huolenaiheisiin erittäin vakavasti, emmekä hyväksy minkäänlaisia vastatoimia sellaisia henkilöitä kohtaan, jotka ilmoittavat tällaisista tapauksista.”

- Eric Born, Grafton Group CEO

Tee ilmoitus Esitä kysymys Seuraa tekemääsi ilmoitusta tai kysymystä

6 asiaa, jotka sinun täytyy tietää Speak Up -järjestelmästä

Mikä on Speak Up?

Speak Up on Grafton Groupin ilmoituspalvelu työntekijöille ja kenelle tahansa Groupiin yhteyksissä olevalle, jonka kautta he voivat raportoida huolenaiheista, kun heillä on kohtuullinen epäilys väärinkäytöksestä työpaikalla. Niin sanottu ”whistleblowing” tarkoittaa, että henkilö tuo esiin tiettyjä työssään saamiaan tietoja epäkohdista yritykselle. Asiakaspalveluun liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot ovat verkkosivuillamme.

Kuka hallinnoi SpeakUp-järjestelmää?

Speak Up -palvelua hallinnoi riippumaton yritys (NAVEX). Palvelu on aina käytettävissä ja ilmoituksen voi tehdä useilla eri kielillä, kuten englanniksi, hollanniksi ja suomeksi. Voit tehdä ilmoituksen myös nimettömänä.

Kenen muun kanssa voin puhua?

Grafton Group kannustaa työntekijöitään ottamaan mahdolliset huolenaiheensa esille ensisijaisesti esihenkilönsä kanssa. Jos omalle esihenkilöllesi puhuminen tuntuu sinusta epämukavalta, voit kertoa huolenaiheesi jollekin johtoryhmän jäsenelle. Vaihtoehtoisesti voit ottaa huolenaiheesi esille käyttämällä Speak Up -kanavaa, jos haluat kertoa huolenaiheesi jollekulle yrityksen ulkopuoliselle henkilölle.

Mitä tapahtuu, kun olen tehnyt ilmoituksen tai kysymyksen Speak Up:iin?

Kun olet ilmoittanut huolenaiheesi puhelimitse tai verkossa, saat ilmoituksen tunnuksen ja salasanan, joilla voit seurata ilmoituksesi käsittelyä. Jokainen ilmoitettu tapaus tutkitaan Grafton Groupin Speak Up -käytännön mukaisesti. Konsernin sisäisen tarkastuksen ryhmä tutkii huolenaiheesi joko suoraan tai välittää huolenaiheesi eteenpäin konsernin sisällä tutkittavaksi. Kun tutkinta suoritetaan konsernin sisällä, konsernin sisäinen tarkastus seuraa tutkinnan edistymistä ja tarkastaa lopputuloksen varmistaakseen, että tutkinta on suoritettu asianmukaisesti.

Miten Grafton Group suhtautuu ilmoittajaan kohdistuviin kosto- tai vastatoimiin?

Grafton Group ei suvaitse vastatoimia ketään sellaista henkilöä kohtaan, joka on tehnyt rehellisen ilmoituksen. Pidämme vastatoimia väärinkäytöksenä. Sitoutumisemme tähän on todettu Speak Up -käytännössämme. Pyrimme tarjoamaan kaikille työntekijöillemme turvallisen, terveellisen ja kannustavan työpaikan. Jokainen ilmoitus vastatoimista tutkitaan perusteellisesti.

Onko Speak Up -järjestelmän kautta ilmoittaminen turvallista ja luottamuksellista?

Grafton Group käyttää NAVEXin EthicsPoint-sovellusta tukemaan SpeakUp-palvelun hallinnointia. EthicsPoint sijaitsee NAVEXin suojatuilla palvelimilla eikä se ole osa Grafton Groupin verkko- tai intranetsivustoa. Kaikki ilmoittamasi tiedot pidetään mahdollisimman luottamuksellisina. Jos ilmoitat henkilöllisyytesi väärinkäytöksestä ilmoittaessasi, voit luottaa siihen, että vain ilmoitusta tutkivat henkilöt saavat henkilöllisyytesi tietoonsa.