Etik Destek Hattı

Etik Destek Hattı'nı hangi konularla ilgili olarak arayabilirim?

Etik Destek Hattı, şirket ortakları ve şirketin her seviyesindeki çalışanlar, müşteriler ve üçüncü taraflar tarafından çağrı alabilir ve her gün 24 saat ulaşılabilirdir. Genellikle aramalar, arayan kişilerin bir yasanın veya düzenlemenin, bir PwC politikasının, PwC'nin Global İş Etiği kuralları'nın ciddi şekilde ihlal edildiğini veya etik dışı bir davranış olduğunu düşündüğü durumlarla ilgilidir. Etik Destek Hattı, herhangi bir PwC politikası, standardı veya PwC'nin Global İş Etiği kurallarına ilişkin sorularla ilgili olarak da aranabilir.

Etik Destek Hattı'nı aradığımda ne olur?

Sorularınızı ve endişelerinizi belgelemek üzere PwC tarafından istihdam edilen üçüncü bir taraf olan NAVEX'in bir temsilcisi, size bazı sorular sorar ve sorunuzu veya endişenizi kayıt altına alır. Etik Ekibi'nden bir PwC çalışanı talebinizi inceler ve size en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğini değerlendirir.

Endişelerimi dile getirmem neden bu kadar önemli?

PwC olarak işimizin temeli güvene dayanır. Müşterilerimizin onlar için yaptığımız işe olan güvenine. Halkın dürüstlüğümüze olan güvenine. Ve doğru şeyi yapma konusunda birbirimize olan güvenimize.

Aradığım numaraya ulaşılamıyorsa ne yapmam gerekir?

Konumunuz için belirtilen telefon numarası yanıt vermiyorsa, lütfen raporunuzu bu site üzerinden online olarak iletin. Lütfen raporda telefon numarasının yanıt vermediğini belirtin.

Bulunduğum konum listede yoksa ne yapmam gerekir?

Bildirimde bulunduğunuz konum listede yoksa lütfen pwc.com/ethics adresinden PwC Global ile iletişime geçin.

Kendi dilimde rapor göndermek istiyorsam ne yapmam gerekir?

Kendinizi rahat hissettiğiniz dilde raporlama yapabilirsiniz.

Diliniz web sitesinde yoksa lütfen web sitesinin İngilizce versiyonunu kullanarak raporlama yapın ve formu kendi dilinizde doldurun.

Telefonla bildirimde bulunmak isterseniz tüm iletişim uzmanlarımız çift dillidir; İngilizce ve en az bir başka dilde daha hizmet sunmaktadır.

NAVEX kaynaklarının desteklemediği bir dilde tercümeye ihtiyacınız olursa, görüşmenizi kolaylaştırmak adına telefonda tercüme yapmak üzere dış kaynak bir tercümana başvurulacaktır.

Rapor anahtarımı kaybedersem veya oluşturduğum parolayı unutursam ne yapmam gerekir?

Rapor anahtarınızı veya parolanızı kaybederseniz, gönderilen tüm vakaların güvenliğinin sağlandığından emin olmamız için yeni bir rapor hazırlamanız gerekecektir. Bu yeni raporda, raporun gönderdiğiniz eski raporla bağlantılı olduğundan bahsedin.

Endişemi kimliğimi gizli tutarak bildirebilir miyim?

Rapor oluştururken kimliğinizi belirtmenizi öneririz. Bu, raporu araştırmamıza ve uzun vadede sizi korumamıza yardımcı olur. Yürürlükteki mevzuatın izin verdiği durumlarda, isterseniz anonim olarak soru sorabilir veya bir endişenizi bildirebilirsiniz. Size bir Rapor Anahtarı verilecek ve kişisel bir parola oluşturmanız istenecektir. Endişenizi araştırmak ve uygunsa aksiyon almak için yeterli bilgiye sahip olmamız adına, bu süreçte Etik Destek Hattı ile iletişimde kalmanız önemlidir.

Etik Destek Hattı'yla iletişime geçtiğimi kimler bilecek?

Etik Destek Hattı'nı aradığınızda isminizi vermek veya anonim olarak kalmak sizin tercihinize bağlıdır. Etik Destek Hattı arayan numarasını kullanmaz.

Kimliğiniz ve verdiğiniz bilgiler en yüksek seviyede gizlilik içerisinde işlenecek ve yalnızca bilinmesi gerektiği kadarıyla açıklanacaktır.

Endişemi bildirdiğim için problem yaşar mıyım?

PwC, çalışanlarına adil davranan bir şirkettir. Herhangi bir yasanın, düzenlemenin, Global İş Etiği kurallarının veya şirketin diğer politikalarının ihlal edildiğinden şüphelenip bunu iyi niyetle bildiren kişilere herhangi bir şekilde misilleme yapılması ihtimaline karşı şirket, ortaklarını ve personelini korur.

PwC, çalışanlarını misillemeye karşı koruyan bir şirkettir. Misilleme ciddi bir yanlış davranış olup tolere edilmeyecektir ve misilleme yapan tüm PwC çalışanları (ortaklar/başkanlar ve personel dahil) bu davranışından sorumlu tutulacaktır.