Integrity First® Helpline

Sıkça Sorulan Sorular

Bir ihlal görürsem onunla ilgilenmesi için yöneticime, güvenliğe veya insan kaynaklarına bildirmem yeterli değil mi?
İş Ahlakı Kurallarımızı ihlal ettiğini düşündüğünüz bir davranışla karşılaştığınızda sizden bunu bildirmenizi bekleriz. İdeal olarak, endişelerinizi bağlı olduğunuz yöneticiye veya yönetim ekibimizin başka bir üyesine bildirmeniz gerekir. Ancak sorunu bu şekilde rahat bir şekilde bildiremeyeceğiniz durumlar da olabileceğini biliyoruz. İşte böyle durumlar için NAVEX ile ortaklık yapıyoruz. Bilgileri kendinize saklamanız yerine isimsiz olarak bildirmenizi (yerel yasalar tarafından izin veriliyorsa) tercih ederiz.
Bu bildirimler nereye gidiyor?
Bildirimler, olası güvenlik ihlallerini önlemek için doğrudan NAVEX'ın güvenli sunucusuna girilir. NAVEX, bu bildirimleri yalnızca ihlalin türüne ve vakanın konumuna göre bildirimi değerlendirmekten sorumlu olan belirli şirket çalışanlarının kullanımına açar. Bu bildirimlerin alıcılarından her biri, bu bildirimleri son derece gizli tutma konusunda eğitim almıştır.
NAVEX’a sağladığım bilgiler yüzünden eninde sonunda kimliğin açığa çıkacağı konusunda endişeliyim. Gizliliği nasıl garanti ediyorsunuz?
NAVEX sistemi sizi koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca bildirimde bulunan kişinin kimliğini takip etmeyeceğimizi sözleşmeyle taahhüt ettik. Anonimliğinizi sağlamak için sizin de bildirimde bulunan taraf olarak bildiriminizde kimlik bilgilerinizi vermediğinizden emin olmanız gerekir.
Bildirim gönderdikten sonra vakayla ilgili önemli bir şeyi hatırlarsam ne yapabilirim?
İnternetten veya NAVEX’ın İletişim Merkezinden bir bildirim gönderdiğinizde, benzersiz bir bildirim kodu alırsınız ve bir parola seçmeniz istenir. Bildirim kodu ve parolanızı kullanarak internet veya telefonla NAVEX sistemine dönebilir ve ilk bildirime erişebilirsiniz. Bu noktada daha fazla ayrıntı da ekleyebilirsiniz.

Diğer Sıkça Sorulan Sorular

Raporumu nereye göndereceğimi nasıl bileceğim?

Bir rapor gönderirken seçebileceğiniz iki seçenek vardır:

  • Prysmian Group Reporting Channel: Bildiriminiz, Prysmian organizasyonu içerisinde ihbar yönetim sisteminin bütünlüğünü ve tarafsızlığını sağlayan bağımsız bir fonksyion olan merkez Grup Uyum Birimi tarafından ele alınacaktır. Bu seçeneği öneriyoruz.
  • Local Helpline Contact Point: Bildiriminiz, usulüne uygun olarak atanan harici bir hukuk firması tarafından lokal olarak ele alınacaktır. Bu, Prysmian Grup Uyum Birimi'nin davaya doğrudan dahil olmayacağı anlamına gelimektedir. Yine de Grup Uyum Biriminin dahil etmek istiyorsanız onay verebilirsiniz. Onay vermeniz halinde rapor, Grup Uyum Biriminin desteğiyle sorumlu Lokal Yardım Hattı İrtibat Kişisi/Noktası tarafından ele alınacaktır.