Vi är här för dig

Fem saker som du behöver veta

1

Vad är Speak Up?

Speak Up är Smurfit Kappas globala hjälplinje. Det är en konfidentiell kanal där du kan ställa frågor och ta upp problem gällande etik, efterlevnad eller Smurfit Kappas Uppförandekod.

2

Vem administrerar Speak Up?

Speak Up administreras av ett oberoende företag (NAVEX), är tillgänglig dygnet runt under veckans alla dagar och kan tillmötesgå samtal på de flesta språk. Du kan kontakta Speak Up anonymt från de flesta platser.

3

Vem kan jag mer prata med?

Smurfit Kappa uppmuntrar och erbjuder många sätt att yttra sig på. Använd kanalen du känner dig mest bekväm med. Via din linjechef, personalansvarig eller via e-post på speakup@smurfitkappa.com via telefon eller online enligt ovan.

4

Vad händer när jag har kontaktat Speak Up?

När du skickar in en fråga eller ett ärende via telefon eller online får du en rapportnyckel och ett lösenord som kan användas för att följa upp ditt ärende. Sedan skickas en elektronisk sammanfattning till en Speak Up Case Manager i Smurfit Kappas team för granskning och för att fastställa ytterligare åtgärder.

5

Är rapporter som skickas in till Speak Up säkra och konfidentiella?

Smurfit Kappa använder NAVEX EthicsPoints-applikation för ärendehantering för att stödja administrationen av Speak Up. Denna webbplats finns på NAVEX säkra servrar och tillhör inte Smurfit Kappas webbplats eller intranät. Varje rapport kommer behandlas konfidentiellt i största möjliga utsträckning och i enlighet med lagstiftning och god affärssed.

Hur vi agerar individuellt och som grupp, talar till vilka vi är och vad andra har kommit att förvänta sig av oss. Vår fortsatta framgång beror på om de åtgärder vi vidtar och de beslut vi fattar inte bara är lagliga utan också etiska.
Tony Smurfit
Group Chief Executive Officer