Securitas AB

Пажња! Ова интернет страница се налази на сигурним серверима предузећа EthicsPoint и није део интернет странице или интерне мреже предузећа Securitas AB.

Изјава
председника и генералног директора

Magnus AhlqvistПословање предузећа Securitas изграђено је на поверењу.

Изражавањем питања које се тиче интегритета помажете нам да заштитимо наше основне вредности, а тиме и предузеће Securitas и све наше интересне групе – запослене, акционаре, клијенте. Да бисмо вам олакшали да ступите у контакт с вашим руководиоцем, менаџером, локалним представником за људске ресурсе, локалним правником у компанији, правником на нивоу дивизије или директором одељења за управљање ризицима, успоставили смо 24/7 Линију интегритета где можете саопштити све што вас забрињава.

Ми у предузећу Securitas верујемо да је једино добро пословање одговорно пословање.

Magnus Ahlqvist
Председник и генерални директор предузећа Securitas AB

Вредности и начела предузећа Securitas:

To access the Securitas Integrity Reporting Policy: click here.

Линији интегритета можете приступити телефоном на следећи начин: кликните овде.

Често постављана питања

  • Које проблеме могу да пријавим?

    Зависи од тога у којој се земљи проблем десио. Када уђете у систем, по доступним опцијама ћете видети које проблеме можете да пријавите јер то зависи од земље до земље.

  • Могу ли да будем анониман?

    У већини земаља могуће је остати анониман, али бисмо вас ипак охрабрили да наведете своје име. Истрага може бити брже и ефикасније спроведена ако будемо могли да с вама комуницирамо директно.

  • Како ћу добити повратну информацију о мојој пријави?

    Када пријавите проблем користећи Securitas линију интегритета добићете јединствено корисничко име и од вас ће се тражити да изаберете лозинку. Помоћу корисничког имена и лозинке систему можете да приступите било када да бисте проверили напредак. У року од 3-5 дана добићете потврду да је ваша пријава примљена. Сви проблеми ће бити испитани и ви ћете добити одговарајућу повратну информацију.

Још често постављаних питања…

Како поднети пријаву преко интернета:

Кликните овде да се вратите назад

Како поднети пријаву:

Кључ пријаве:
Лозинка:
 

Кликните овде да се вратите назад

Како поднети пријаву телефоном:

Кликните овде да се вратите назад

Додатни начини да поднесете пријаву.

Ако постоји нешто што вас забрињава, подстичемо вас да то пријавите свом руководиоцу, менаџеру, локалном представнику за људске ресурсе, локалном правнику у компанији, правнику на нивоу дивизије или директору одељења за управљање ризицима.

Адреса: Службеник CSR групе
Securitas AB
P.O. Box 12307
S-102 28 Stockholm
Шведска
Е-пошта: integrity@securitas.com

Кликните овде да се вратите назад

Заштита наших основних вредности почиње од вас

Мисија нас као предузећа Securitas је да заштитимо домове, радна места и друштво уопште, и наш рад се заснива на следећа три основна принципа: Интегритет, будност и услужност.

Поносимо се на наше запослене и желимо да знате да је ваш глас важан у нашој компанији. Ослањамо се на вашу помоћ и надамо да ћете нам се обратити кад год се појави ситуација која угрожава наше основне вредности, начела и нашу репутацију. Када пријавите нешто што одступа од правила и што вас забрињава, заправо нам пружате информације које су нам потребне да решимо ту ситуацију. Зато смо запосленима обезбедили систем за подношење пријава.

Ова интернет страница је доступна 24 дневно, седам дана у недељи и није јој циљ да умањи одговорност менаџмента већ да је допуни. Подстичемо вас да оно што вас забрињава пријавите свом руководиоцу, менаџеру, локалном представнику за људске ресурсе, локалном правнику у компанији, правнику на нивоу дивизије или директору одељења за управљање ризицима. Обезбедили смо овај додатни вид комуникације да бисмо вам пружили још један начин да изразите своју забринутост.

Изаберите неку од претходно наведених могућности да бисте проследили нову пријаву или да бисте пратили ону коју сте већ проследили.

Предузеће Securitas забрањује било какву врсту одмазде против запослених који су с добрим намерама изразили своју забринутост и притужбе.

У року од 3-5 дана добићете потврду да је ваша пријава примљена. Сви проблеми ће бити испитани и ви ћете добити одговарајућу повратну информацију.