Onze toewijding

Just Eat Takeaway.com zet zich in voor het onderhouden van een omgeving waarin open en eerlijke communicatie geen uitzondering is, maar de regel. We willen dat u niet aarzelt om uw leidinggevende of het management te benaderen met uw vragen of bezorgdheden, waaronder voorvallen waarin volgens u sprake is van schending van normen of beleid.

In situaties waarin u liever vertrouwelijk een anonieme melding doet, wordt de door u verstrekte informatie ons volledig vertrouwelijk en anoniem toegestuurd door EthicsPoint. Wij verzekeren u dat uw opmerkingen worden gehoord.

Ons spreek-je-uit beleid

Heeft u een probleem gehad met uw bestelling? Het spijt ons dit te horen. Helaas kunt u daarvoor op deze webpagina niet terecht. U dient hiervoor contact op te nemen met uw lokale serviceteam. Dit team kunt u helpen met terugbetalingen, kwaliteitsproblemen, vertragingen of ontbrekende artikelen.

Een melding doen

Nadat u de melding hebt gedaan, ontvangt u een unieke code die wordt aangeduid als ‘meldingscode’ (report key). Noteer deze meldingscode en het wachtwoord en bewaar deze op een veilige plaats aangezien NAVEX Global deze niet voor u kan terughalen als u deze kwijtraakt of vergeet. Gebruik na 5 tot 6 werkdagen uw meldingscode en wachtwoord om uw melding op feedback of vragen te controleren.