Speak Up

„Een ieder van ons speelt een rol in de bescherming van ons bedrijf, onze reputatie en de merken die we verkopen.”

Damian Gammell, CEO

Als u zich zorgen maakt, zullen we actie ondernemen

Deel een bekommernis online Deel een bekommernis per telefoon Een bestaande bekommernis opvolgen Aanvullende bronnen

Zes dingen die u moet weten over Speak Up

Wat is Speak Up?

Speak Up is het rapporteringskanaal van CCEP Het is een vertrouwelijk kanaal via telefoon of internet, waarop verdenkingen of bekommernissen kunnen worden geuit die mogelijk in tegenspraak kunnen zijn met onze Gedragscode, ons hoofdrichtlijnen of de wet.


Wie beheert de Speak Up-kanalen van CCEP?

CCEP Speak Up wordt beheerd door een onafhankelijk bedrijf (NAVEX), is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en kan telefoonoproepen beantwoorden in al onze lokale talen. Als u bekommernissen uit, hebt u de mogelijkheid anoniem te blijven, wanneer dit door de lokale wet is toegestaan.

Kan ik nog met iemand anders praten?

CCEP moedigt u aan het kanaal te benaderen waar u zich het meest comfortabel bij voelt, zoals uw lijnmanager, een ander lid van management, into uw lokale P&C business partner, de juridische afdeling, de Security afdeling of het Ethics and Compliance-team.


Wat gebeurt er nadat ik contact heb opgenomen met Speak Up?

Zodra u een vraag of bekommernis telefonisch of op het internet indient, krijgt u een rapportsleutel en wachtwoord, waarmee u uw indiening kunt opvolgen. Elke situatie die werd gemeld, wordt onderzocht overeenkomstig het Speak Up-beleid van CCEP.




Wat is de houding van CCEP ten opzichte van wraakneming?

CCEP tolereert geen enkele vorm van wraakneming tegen personen die een eerlijk rapport aanmaken. Wraakhandelingen worden door ons als wangedrag beschouwd. Ons engagement op dit vlak wordt beschreven in het eerste deel van onze Code. We doen ons best om een veilige, gezonde en productieve werkplaats te bieden voor onze werknemers. Elk rapport over wraakneming wordt grondig onderzocht.

Zijn rapporten aan Speak Up veilig en vertrouwelijk?

CCEP maakt gebruik van de casemanagement-applicatie EthicsPoint van NAVEX als ondersteuning voor het beheer van Speak Up. EthicsPoint wordt gehost op de beveiligde servers van NAVEX en maakt geen deel uit van de website of het Intranet van CCEP. Alle rapporten die u aanmaakt, worden zo veel mogelijk vertrouwelijk gehouden.