Securitas AB

Let op! Deze webpagina wordt gehost op de beveiligde servers van EthicsPoint en vormt geen onderdeel van de website of het intranet van Securitas AB.

Verklaring van
de President en CEO

Magnus AhlqvistDe bedrijfsactiviteiten van Securitas zijn gebaseerd op vertrouwen.

Door jouw zorgen omtrent integriteit te melden, kunnen we onze kernwaarden beschermen en daarmee ook het merk Securitas en al onze belanghebbenden (medewerkers, aandeelhouders en klanten). Als aanvulling op het benaderen van jouw leidinggevende, manager, regionale HR Consultant of de juridische afdeling, hebben we een integriteitslijn opgezet waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, een melding kunt doen.

Bij Securitas zijn we van mening dat verantwoorde bedrijfsvoering van essentieel belang is.

Magnus Ahlqvist
President en CEO Securitas AB

Waarden en ethiek van Securitas:

To access the Securitas Integrity Reporting Policy: click here.

Als je de integriteitslijn telefonisch wilt bereiken, klik hier.

Veelgestelde vragen

  • Welke incidenten kan ik melden?

    Dat is afhankelijk van het land waar het incident zich voordeed. Wanneer jij je bij het systeem aanmeldt, zie je aan de beschikbare opties welke incidenten je kunt melden. Dit kan per land verschillen.

  • Kan ik anoniem blijven?

    In de meeste landen kan je jouw melding anoniem doen, maar we raden je aan je naam door te geven. Het onderzoek kan sneller en efficiƫnter worden afgerond wanneer we rechtstreeks met je kunnen communiceren.

  • Hoe krijg ik feedback op mijn melding?

    Wanneer je een melding doet via de Securitas-integriteitslijn, ontvang je een unieke gebruikersnaam en word je gevraagd een wachtwoord te kiezen. Je kunt op elk gewenst moment de voortgang bekijken door in te loggen in het systeem met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Je ontvangt binnen drie tot vijf dagen een ontvangstbevestiging van jouw melding. Alle meldingen worden onderzocht en je krijgt passende feedback.

Meer veelgestelde vragen...

Online een melding doen:

Klik hier om terug te gaan.

Een melding doen:

Meldingscode:
Wachtwoord:
 

Klik hier om terug te gaan.

Telefonisch een melding doen:

Klik hier om terug te gaan.

Andere manieren om een melding te doen

We raden je aan een incident te melden aan jouw leidinggevende, manager, regionale HR Consultant of de juridische afdeling.

Postadres: Group CSR-functionaris
Securitas AB
P.O. Box 12307
S-102 28 Stockholm
Zweden
E-mail: integrity@securitas.com

Klik hier om terug te gaan.

Bescherming van onze kernwaarden begint bij u

De missie van Securitas is het beveiligen van woning, werkplek en leefomgeving. Onze bedrijfsactiviteiten zijn gebaseerd op de volgende drie fundamentele basiswaarden: integriteit, waakzaamheid en behulpzaamheid.

We zijn trots op onze medewerkers en we willen je ervan verzekeren dat jouw stem telt binnen ons bedrijf. We vertrouwen erop dat je jouw stem laat horen wanneer een situatie onze kernwaarden, onze ethiek of onze reputatie in gevaar brengt. Als je bezorgdheden en incidenten met betrekking tot niet-naleving meldt, verschaf je ons de informatie die nodig is om de situatie op te lossen. Daarom hebben wij voor onze medewerkers een meldsysteem ingesteld.

Deze website is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Deze is echter niet bedoeld ter vervanging van de verantwoordelijkheid van het management, maar als aanvulling daarop. We raden je aan incidenten te melden aan jouw leidinggevende, manager, regionale HR Consultant of de juridische afdeling. We bieden dit extra communicatiekanaal zodat je jouw bezorgdheden op een andere manier kunt uiten.

Geef hierboven aan of je een nieuwe melding wilt doen of een bestaande melding die al is ingediend wilt wijzigen.

Securitas staat geen represailles toe tegen medewerkers die te goeder trouw bezorgheden of klachten melden.

Je ontvangt binnen drie tot vijf dagen een ontvangstbevestiging van jouw melding. Alle meldingen worden onderzocht en je krijgt zo nodig feedback.