Η δέσμευσή μας

Είμαστε ένας οργανισμός με ισχυρές αξίες υπευθυνότητας και ακεραιότητας.

Δεσμευόμαστε για ένα περιβάλλον όπου η ανοιχτή, ειλικρινής επικοινωνία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Θέλουμε να νιώθετε άνετα να προσεγγίσετε τον επόπτη ή τον προϊστάμενό σας σε περιπτώσεις όπου πιστεύετε ότι διαπράχθηκαν παραβιάσεις του Κώδικα Συμπεριφοράς Εργαζομένων ή της νομοθεσίας. Ωστόσο, αν προτιμάτε να θέσετε το θέμα σε κάποιον εκτός εταιρείας ή αν δεν είστε μέλος του οργανισμού μας, αλλά έχετε παρατηρήσει κάποια ανήθικη ή παράνομη συμπεριφορά από κάποιον από τους εργαζομένους μας, θα θέλαμε να υποβάλετε επίσημη καταγγελία έτσι ώστε το θέμα να εξεταστεί άμεσα από ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας.

Σε περιπτώσεις όπου προτιμάτε να υποβάλετε ανώνυμη καταγγελία εμπιστευτικά, σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, η οποία φιλοξενείται από τρίτο πάροχο ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας , την EthicsPoint. Σας ενθαρρύνουμε να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με παραβιάσεις ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι πληροφορίες που παρέχετε θα αποστέλλονται σε εμάς από την EthicsPoint σε απόλυτα εμπιστευτική και ανώνυμη βάση, εάν το επιλέξετε. Σας εγγυόμαστε ότι τα σχόλια σας θα εισακουσθούν και θα αντιμετωπιστούν με τον πλέον δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις Συχνές ερωτήσεις για το EthicsPoint.

Για να υποβάλετε μια αναφορά

Αφού ολοκληρώσετε την αναφορά σας, θα σας ανατεθεί ένας μοναδικός κωδικός που λέγεται "κλειδί αναφοράς". Σημειώστε σε ένα χαρτί το κλειδί αναφοράς και τον κωδικό πρόσβασης και φυλάξτε τα σε ασφαλές μέρος. Μετά από 5-6 εργάσιμες ημέρες, χρησιμοποιήστε το κλειδί αναφοράς και τον κωδικό πρόσβασής σας για να ελέγξετε την αναφορά σας για σχόλια ή ερωτήσεις.